Vipavski vjlb

Ponovno vas vabimo na tradicionalno plezalno tekmo v Vipavi
Saj veste, več nas bo, boljšo tekmo bomo skupaj priredili in da bo na tej sliki še več tekmovalcev za katere bodo lahko obiskovalci navijali.
vipavski-vjlb-2015

Razpored tekme :

• 10.00 – 11.00 mlajši cicibani
  • 11.30 – 12.30 starejši cicibani
  • 13.00 – 14.00 mlajši dečki in deklice
  • 14.30 – 15.30 starejši dečki in deklice
  • 16.00 – 18.00 kvalifikacije članice in člani
  • 20.00 finale članov in članic

Po finalu članske kategorije skok na šalco za bogato nagrado

Štartnina 10 evrou na dan tekmovanja
Prijave in informacije na prostiplezalec@gmail.com
Se vidimo v Vipavi 12.9.2015

VZHODNA LIGA 2011

Komaj se je dobro končala tekmovalna sezona 2010 v športnem plezanju,že se je začela sezona 2011! Letos se AO VIPAVA prvič predstavlja tudi na VZHODNI LIGI 2011, ki se je začela že v nedeljo, 23. 1. 2011. VZHODNA LIGA zajema kar 7 tekem in sicer 6 v težavnostnem plezanju in eno v balvanskem! V VZHODNI LIGI so mladi plezalci razdeljeni po starostnih skupinah, znotraj starostne skupine pa še v šibkejšo (plezalec si lahko sam izdere v kateri skupini bi tekmoval) oz. močnejšo  (tu pa so obvezno plezalci ki imajo licenco KŠP-ja) skupino!

Barve AO VIPAVA bo na VZHODNI LIGI 2011 zastopala le NELI BRATOŽ (2001), ki tekmuje v skupini cicibanke (močnejša skupina) v kateri so plezalke letnik 2000-2004.

V nedeljo, 23. 01. 2011, jo je čakala že prva tekma v težavnosti in sicer na Ptuju. Mlade plezalke so imele za preplezat 2 smeri, za vsako smer pa so imele na voljo 4 min. NELI je prvo smer končala na višini 48 – , drugo pa na višini 32 + ! Že je mislila, da si je z drugo smerjo uvrstitev močno pokvarila,vendar je bil rezultat na koncu vseeno odličen! V močnejši skupini je dosegla 3.mesto, prav tak pa je bil tudi absolutni končni rezultat – NELI je med kar 27 plezalkami bila 3-ja!

Neli,čestitamo ti!

tekma na novi steni 2

Živjo,

končno je stena preskušena tudi s tekmo za člane, kjer je nastopilo 15 fantov in 3 dekleta. Andrej je pripravil kar precej težke balvane, enega je naredil tudi Emil in plezalci so se trudili po najboljših močeh. Eni so balvane preplezali z lahkoto, drugim se bo to posrečilo na drugi tekmi. Balvani so bili raznovrstni, nekatere je bilo potrebno preplezati na moč, drugi so bili bolj na gibanje. Po končani tekmi se je nadaljevalo plezanje, z željo po preplezanju tudi nerešenih balvanov s tekme.

tekma na novi steni

Živjo,

na obnovljeni plezalni steni smo priredili prvo tekmo v balvanskem plezanju. Poleg naših plezalcev so na tekmi tekmovali tudi plezalci iz Podkraja, ki trenirajo pod vodstvom Martina in Jakata in prvič tudi plezalci iz Ajdovščine, ki trenirajo pod vodstvom Uroša Perka, skupaj je tekmovalo 31 plezalcev. Vsi plezalci so pokazali veliko voljo za plezanje in jih je bilo lepo gledati, kako premagujejo plezalne probleme.

V soboto imamo še tekmo za starejše, nato pa začnemo ponovno polniti stene z oprimki, tako da bo plezanje postalo bolj raznovrstno, za večino pa tudi lažje.

božična tekma

Živjo,

letos bomo imeli 4. božično tekmo v petek 10. decembra ob 17.30.

Otroci bodo nastopali v več kategorijah, imeli bodo istočasen start tekmovanja.

Plezanje bo naslednji teden v torek 7. decembra in četrtek 9. decembra po običajnem urniku po podobnih  smereh, kot bodo na tekmi.
Po tekmi bomo začeli prenavljati steno, zato bo plezanje v decembru odpadlo. Prvič bomo plezali na novi steni v januarju, točen datum
vam sporočim, ko bo stena že obnovljena. Med obnovo boste dobili kakšno fotko, da boste videli, kako bo naša stenca izgledala.