Veliki Babanski Škedenj

Manj znani vrh se nahaja v južnem delu Kaninskega pogorja. Pot do njega vodi po nekdanji  neoznačeni mulatjeri. Prvi del poti se hodi v gozdu, preko travnate in skalnate poti do vrha, ki ga označuje majhen Aljažev stolpiček.  Vrh nam ponuja zanimive razglede po Kaninskem pogorju in po dolini Soče. Ob poti je veliko sledi še prve svetovne vojne. Po spustu z vrha se bomo do vozil nazaj vračali čez pode. Med Velikim in Malim Babanskim Škednjem bomo zavili na sedlo med njima in z možici označeni poti ter deloma ohranjeni mulatjeri prečili pode do markirane poti za Kanin.

Časovni okvir: B postaja Bovec do vrha 3,5h hoje ter sestop 2,5h. Skupen čas hoje 6h.

Zahtevnost ture: zmerno zahtevna (brezpotje)

Odhod: Sobota 28.07. ob 4:30h, parkirišče Škofijske gimnazije Vipava

Povratek: najkasneje do 17:00h.

Priporočljiva oprema: poleg osnovne planinske opreme (oblačila prilagojena vremenskim razmeram, pohodni čevlji, palice, rezervna oblačila) je zaradi ponekod neuhojene visoke trave ter kopriv priporočljivo imeti dolge hlače. Hrana in pijača zgolj iz nahrbtnika (na poti ni koč)!

Stroški: Razporedili se bomo po kombijih in si razdelili stroške prevoza. Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€).

Prijave: Anja Fabčič: a.fabcic@gmail.com ali na tel. 040/370-559 do vključno četrtka, 26. julija 2018.

Kaj vzeti s seboj na taborjenje?

Spodaj je zapisan seznam stvari, ki jih potrebujemo za planinski tabor:

1. Potrjena zdravstvena izkaznica
2. Potrjena planinska izkaznica
3. Nekaj denarja (za morebitno prenočišče na dvodnevnem izletu ali kakšen priboljšek v planinski koči)
4. Spalna vreča
5. Armafleks ali blazina (podloga za spanje ali samonapihljiva blazina)
6. Nahrbtnik
7. Gojzarje, pohodne čevlje
8. Telovadni copati
9. Natikači (japonke, sandali, tevice)
10. Palerina in dežnik
11. Anorak (vetrovka)
12. Baterijska svetilka in dodatni baterijski vložki
13. Menažka (oz. krožniki za piknik) in jedilni pribor
14. Toaletni pribor (zobna ščetka in pasta, milo, šampon, …)
15. Brisače
16. Spodnje perilo (za 7 dni)
17. Majice s kratkimi rokavi
18. Kratke hlače
19. Trenirka
20. Pulover ali topla majica z dolgimi rokavi (flis, termovelur)
21. Volnene nogavice, rokavice in volnena kapa
22. Nogavice (za 7 dni)
23. Plastenka ali čutara (vsaj 1 liter)
24. Lonček za čaj
23. Po želji družabne igre (npr. karte)
24. Sončna krema in sprej proti klopom
25. Kapa s šiltom ali klobuk
26. Kopalke in brisača za na plažo
27. Obilo dobre volje

Se vidimo na taborjenju!

Veliki Babanski Škedenj

Manj znani vrh se nahaja v južnem delu Kaninskega pogorja. Pot do njega vodi po nekdanji  neoznačeni mulatjeri. Prvi del poti se hodi v gozdu, preko travnate in skalnate poti do vrha, ki ga označuje majhen Aljažev stolpiček.  Vrh nam ponuja zanimiv razglede. Ker je to bila nekdaj vojaška pot za oskrbovanje vojakov na fronti, je temu prilagojen zahteven teren. Ob poti je veliko sledi še prve svetovne vojne. Po spustu z vrha se bomo do vozil nazaj vračali čez pode.  Med Velikim in Malim Babanskim Škednjem bomo zavili na sedlo med njima in z možici označeni poti ter deloma ohranjeni mulatjeri prečili pode do markirane poti za Kanin.

Zahtevnost ture: zmerno zahtevna (brezpotje)

Odhod: Sobota 30.06. ob 5:30h, parkirišče Škofijske gimnazije Vipava

Povratek: predvidoma do 18:00h.

Priporočljiva oprema: poleg osnovne planinske opreme (oblačila prilagojena vremenskim razmeram, pohodni čevlji, palice, rezervna oblačila) je zaradi ponekod neuhojene visoke trave ter kopriv priporočljivo imeti dolge hlače. Hrana in pijača zgolj iz nahrbtnika!

Prijave: Anja Fabčič: a.fabcic@gmail.com ali na tel. 040/370-559; oz. Marko Puc: puc.marko@gmail.com ali na tel. 031/800-384 (v večernih urah) do vključno četrtka, 28. junija 2018.