Društveni prostori

Lokacija

Prostori PD Vipava se nahajajo v samem centru mesta Vipava, na Trgu Pavla Rušta t.i. “Starem placu”, v “Stari šoli”. Smo v 2. nadstropju.

Prikaži večji zemljevid

Dostop

Če prihajate iz Ajdovščine, pri vojašnici zavijete v center Vipave. Nato se odpeljete mimo cerkve in po kakšnih 150m se na majhnem placu, kjer rastejo 4. kostanji (“Star plac”). Na vzhodni strani tega trga se nahaja najvišje poslopje “Stara šola”.

Če prihajate iz smeri Podnanosa, lahko avtomobil pustite na glanem trgu. Pred Škofijsko gimnazijo (Levo) zavijete desno v notranjost Vipave. Nato se odpravite peš še kakšnih 150m v smeri severa, dokler ne pridete na manjši z kostanji porasel trg.

Prostori

V prostorih imamo svojo plezalno steno “Bulder”, to je nizka stena, ki ne potrebuje varovanja z vrvjo. To plezalno steno lahko uporablja vsak. Člani društva imajo brezplačno uporabo. Ostali morajo za uporabo stene plačati 10€ za obdobje od oktobra do marca naslednjega leta.

V prostorih potekajo tudi vsi sestanki društva in ostalih odsekov, razne šole ter plezalna šola za osnovnošolce. Ob teh dogodkih so prostori namenjeni samo določeni skupini uporabnikov.

Urnik zasedenosti prostorov

Trenutna zasedenost je sledeča:

  1. Torek in četrtek:
    • od 16.45 do 17.30 najmlajši
    • od 17.00 do 18.30 1. skupina
    • do 18.30 do 19.30 2. skupina
  2. Ponedeljek-četrtek:
    • 19:30 plezanje za odrasle