VZHODNA LIGA 2011

Komaj se je dobro končala tekmovalna sezona 2010 v športnem plezanju,že se je začela sezona 2011! Letos se AO VIPAVA prvič predstavlja tudi na VZHODNI LIGI 2011, ki se je začela že v nedeljo, 23. 1. 2011. VZHODNA LIGA zajema kar 7 tekem in sicer 6 v težavnostnem plezanju in eno v balvanskem! V VZHODNI LIGI so mladi plezalci razdeljeni po starostnih skupinah, znotraj starostne skupine pa še v šibkejšo (plezalec si lahko sam izdere v kateri skupini bi tekmoval) oz. močnejšo  (tu pa so obvezno plezalci ki imajo licenco KŠP-ja) skupino!

Barve AO VIPAVA bo na VZHODNI LIGI 2011 zastopala le NELI BRATOŽ (2001), ki tekmuje v skupini cicibanke (močnejša skupina) v kateri so plezalke letnik 2000-2004.

V nedeljo, 23. 01. 2011, jo je čakala že prva tekma v težavnosti in sicer na Ptuju. Mlade plezalke so imele za preplezat 2 smeri, za vsako smer pa so imele na voljo 4 min. NELI je prvo smer končala na višini 48 – , drugo pa na višini 32 + ! Že je mislila, da si je z drugo smerjo uvrstitev močno pokvarila,vendar je bil rezultat na koncu vseeno odličen! V močnejši skupini je dosegla 3.mesto, prav tak pa je bil tudi absolutni končni rezultat – NELI je med kar 27 plezalkami bila 3-ja!

Neli,čestitamo ti!