Vogar in Koča na Planini pri Jezeru

OPIS:  Koča na Planini pri Jezeru se nahaja v osrčju Bohinjskih planin. Naš pohod bomo začeli v Stari Fužini in se od tam povzpeli po zelo priljubljeni poti do Vogarja, ki padalcem omogoča razgledni polet proti Bohinjskemu jezeru. Na vzletišču se nam odpre lep razgled na že omenjeno jezero, Spodnje Bohinjske gore in Rudnico. Sprehodili se bomo čez planino Spodnji Vogar in kmalu dosegli Kosijev dom na Vogarju. Pot bomo nadaljevali ob občudovanju pastirskih koč in vikendov na Planini Vogar in na razpotju zavili levo proti Planini Vodični vrh. Nekaj časa se bomo vzpenjali po manj obiskani gozdni stezi in ob prihodu na vrh opazovali območja golosekov. Od Planine Vodični vrh se bomo v večini spuščali dokler se nam ne bo odprl čudoviti razgled proti Planini pri Jezeru. Sledi povratek. Do Kosijevega doma na Vogarju se bomo vrnili po krajši poti in se nato spustili do parkirišča nad Staro Fužino. 

ČASOVNICA: Stara Fužina (600 m), Kosijev dom na Vogarju (1054 m), Planina Vodični vrh (1486 m), Koča na Planini pri Jezeru (1453 m) – dobre 3h. Povratek: Kosijev dom na Vogarju, Stara Fužina – 2h 45 min. Skupno približno 6 h hoje.

ZAHTEVNOST: lahka pot

OPREMA: priporočljive palice, vetrovka, topla in rezervna oblačila, hrana in pijača iz nahrbtnika (odprt naj bi bil Kosijev dom na Vogarju).

ODHOD: V nedeljo, 9. 10. 2022, s kombijem iz Vipave (pred ŠGV) ob 6.00. Stroški goriva se razdelijo med vse udeležence, nečlani društva plačajo dodatnih 7€.

PRIJAVA: Prijave zbira Herman Slokar (040 800 936) do petka, 7. 10. 2022, do 12.00. Število mest je omejeno!

Izlet vodi Herman Slokar, VPZS.

Udeleženci se izleta udeležijo na lastno odgovornost!

V primeru izredne slabe vremenske napovedi si PD Vipava pridružuje pravico do odpovedi izleta.