GRMADA IN TOŠČ

Med najbolj obiskane vrhove v širši okolici slovenske prestolnice sodita polhograjska Grmada in Tošč. Višji je Tošč (1021 m), vendar je bolj priljubljen njegov nekoliko nižji sosed, Grmada (898 m), ki ponuja res lepe razglede na bližnjo in bolj oddaljeno okolico. Naš pohod bomo začeli v Polhovem Gradcu, se od tam povzpeli najprej na Grmado, nato pa še na Tošč. Nazaj se vračamo po isti poti.

Časovnica: Hoje bo za cca. 5h

Povratek: 16-17h

Oprema: pohodniška, s seboj tudi hrana in pijača, glede na vremenske razmere pred pohodom morda tudi dereze (obvestimo)

Zahtevnost ture: lahka označena pot

Odhod: v nedeljo, 23. februarja 2020 ob 7.00 v Vipavi (ŠGV), start pohoda ob 8.30 v Polhovem Gradcu

Stroški: Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€). V kolikor se priključite na izhodišču ste stroškov oproščeni.

Prijave in več informacij do četrtka 20. 02. 2020: Aljoša Rehar: aljosa.rehar@gmail.com ali tel. 041/390-769 ter Marko Puc: puc.marko@gmail.com ali na tel. 031/800-384

Redni letni občni zbor Planinskega društva Vipava

Letošnji občni zbor bo v petek, 14. februarja 2020 ob 19. uri v prostorih stare OŠ Vipava na Trgu Pavla Rušta 6.

Dnevni red:

1. Pozdrav in otvoritev občnega zbora in izvolitev organov zbora
2. Poročila za leto 2019
– poročilo predsednika društva
– poročilo mladinskega odseka
– poročilo odseka za planinske poti
– poročilo alpinističnega odseka
– poročilo vodniškega odseka
– finančno poročilo
– poročilo nadzornega odbora
3. Razprava na poročila in sklepanje o poročilih
4. Razrešnica staremu UO društva
5. Izvolitev – potrditev novega UO društva
6. Program dela društva v letu 2020
7. Razno

Vabljeni!

OTMARJEVA POT 2020

Pohod po Otmarjevi poti bo na prvo soboto po »Sv. Treh kraljih« in sicer v soboto, 11. januarja 2020.

Začetek ob 6. uri v cerkvici sv. Urbana, ki stoji ob cesti v Podrago, približno 200 m od magistralne ceste Ljubljana – Nova Gorica (odcep za Podrago je med Podnanosom in Vipavo). Ob cerkvici sv. Urbana je možno parkirati avtomobile.

V podraški župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata bo približno ob 6.30 uri sv. maša za + g. Otmarja Črnilogarja.

Zahtevnost pohoda po Otmarjevi poti: Pohod bo trajal približno pol dneva (12 ur); po »Jakobovi poti« se bomo vrnili v Podrago predvidoma okoli 18. ure. Otmarjeva pot je zelo prijetna za hojo, večinoma poteka po stezah in kolovozih. Zahtevna je zaradi dolžine (okoli 25 km) in zaradi vzponov in spustov. Zahteva dobro kondicijsko pripravljenost.

Opomba: pohodnik se udeleži pohoda na lastno odgovornost!

Oprema: Planinska, pohodniška… S seboj imejte tudi čelno svetilko, hrano in pijačo.

Organizator: Peš romanje organizira Planinsko društvo Vipava v sodelovanju z župnijo Podraga.

Informacije:

Leon Kodre, tel.: 05/ 366-501-73 (zvečer)

V primeru izredno slabega vremena bo pohod odpadel!

VABLJENI!

Ermanovec (1026 m)

Vrh, ki se nahaja med Cerknim in Gorenjo vasjo. Z vrha je lepa razgledna točka, s katere se nam odpre pogled po večjem delu zahodne Slovenije. Razgled seže od bližnjih vrhov, kjer izstopa Porezen do najvišjih vrhov Julijskih Alp, ob lepi vidljivosti pa razgled seže vse do vzhodnega obrobja italijanskih Dolomitov. Začeli bomo v Sovodnjah in se po gozdni poti skozi Miklavževo grapo počasi dvigovali do Ermanovca.

ČAS IN KRAJ ODHODA: Sobota, 21. 12. 2019 ob 6.30 z Glavnega trga v Vipavi

SKUPEN ČAS HOJE: 4 ure

ZAHTEVNOST: lahka kratka tura, primerna tudi za otroke

POTREBNA OPREMA: dobri planinski čevlji, topla oblačila, malica in pijača; (po želji  pohodne palice)

CENA IZLETA:  Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€).

PRIJAVE IN INFORMACIJE:  do  srede 18. 12. zvečer: Maja (041 380 902)