SLATNIK (1609m) in LAJNAR (1549m)

Južno nad Soriško planino oziroma cestnim prelazom Bohinjsko sedlo se vzpenja trojček lahko dostopnih travnatih vrhov, ki zaradi grebenske lege omogočajo razgledovanje na bohinjsko in baško oz. primorsko stran. Pozimi vrhovi vabijo smučarske navdušence, poleti pa marsikoga, ki si želi ogledati utrdbe iz obdobja rapalske meje, ki jih mnogokrat planinci pripisujejo zapuščini prve svetovne vojne. Gre torej za t.i. alpski zid, s katerim je Italija leta 1930 začela utrjevati tedanjo mejo. Za vrhove je značilno, da so prisojne travnate vesine strmejše od severnih. Razgledi sežejo na Škofjeloško in Cerkljansko hribovje pa tudi do Julijcev, Karavank in del KSA. Naše izhodišče bo tokrat Podbrdo.

Časovnica: 6-7h, pot premaga 1100 v.š.m. in 14 km

Oprema: Klasična pohodniška z visokimi/nizkimi planinskimi čevlji. Priporočljivo je imeti s seboj pokrivalo za glavo in sončno kremo. S seboj imejte tudi hrano in pijačo, kakšen kos toplih oblačil, vetrovko, osebno prvo pomoč.
Zaradi trenutnih razmer imejte s seboj mini razkužilo za roke ter obrazno masko.

Zahtevnost ture: Pot je lahka

Odhod:

V soboto, 17. julija 2021 ob 6h v Vipavi (pri ŠGV), prevoz s kombiji.
Stroški goriva se razdelijo med vse udeležence, nečlani društva plačajo dodatnih 7€.

Število prijav je omejeno!
Prijave zbira Marko (
puc.marko@gmail.com/031800384) do petka do 12h, do 16. julija 2021.

Izlet vodi Marko Puc, VPZS