ERMANOVEC (1026m) in BEVKOV VRH (1051m)

Ermanovec je najvišji vrh na grebenu, ki s severozahoda zapira Poljansko dolino. Vrh ni razgleden, a so zato toliko bolj razgledni travniki pod njim oziroma od koče, ki stoji pod njim. Bevkov vrh pa je prijeten in lahko dostopen vrh nad dolino Idrijce. Spomladi travnike pod njim poživijo vijoličasti žafrani. Od kapelice pod vrhom se nam odpre lep razgled na Krim, Jelenk, Matajur in Kobariški Stol, na verigo bohinjskih gora s Triglavom ter na Porezen, Ratitovec, Blegoš in Kojco.
Pot bomo začeli v vasi Sovodenj in v krožni poti zaobjeli vrhova Ermanovec in Bevkov vrh ter vas Kladje.

Časovnica: 5-6h

Oprema: Klasična pohodniška z visokimi/nizkimi planinskimi čevlji. Priporočljivo je imeti s seboj pokrivalo za glavo in sončno kremo. S seboj imejte tudi hrano in pijačo, vetrovko, osebno prvo pomoč. Pri planinski koči na Ermanovcu bo možnost nakupa hrane in pijače.
Zaradi trenutnih razmer imejte s seboj mini razkužilo za roke ter obrazno masko.

Zahtevnost ture: Pot je lahka

Odhod:

V nedeljo, 6. junija 2021 ob 6.30 v Vipavi (pri ŠGV), prevoz s kombiji.
Stroški goriva se razdelijo med vse udeležence, nečlani društva plačajo dodatnih 7€.

Število prijav je omejeno!
Prijave zbira Marko (
puc.marko@gmail.com/031800384) do sobote dopoldan, 5. junija 2021.

Izlet vodita Jernej Šček, VPZS in Marko Puc, VPZS