GRMADA IN TOŠČ

Med najbolj obiskane vrhove v širši okolici slovenske prestolnice sodita polhograjska Grmada in Tošč. Višji je Tošč (1021 m), vendar je bolj priljubljen njegov nekoliko nižji sosed, Grmada (898 m), ki ponuja res lepe razglede na bližnjo in bolj oddaljeno okolico. Naš pohod bomo začeli v Polhovem Gradcu, se od tam povzpeli najprej na Grmado, nato pa še na Tošč. Nazaj se vračamo po isti poti.

Časovnica: Hoje bo za cca. 5h

Povratek: 16-17h

Oprema: pohodniška, s seboj tudi hrana in pijača, glede na vremenske razmere pred pohodom morda tudi dereze (obvestimo)

Zahtevnost ture: lahka označena pot

Odhod: v nedeljo, 23. februarja 2020 ob 7.00 v Vipavi (ŠGV), start pohoda ob 8.30 v Polhovem Gradcu

Stroški: Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€). V kolikor se priključite na izhodišču ste stroškov oproščeni.

Prijave in več informacij do četrtka 20. 02. 2020: Aljoša Rehar: aljosa.rehar@gmail.com ali tel. 041/390-769 ter Marko Puc: puc.marko@gmail.com ali na tel. 031/800-384