KANJAVČEVE POLICE in KANJAVEC

Kanjavec (2569 m), gora med kočama na Doliču in Zasavsko kočo na Prehodavcih. Pristop na sam vrh sicer ni posebej zahteven, nekoliko zahtevnejši je zaradi dolžine ture. Mi si bomo pot nekoliko podaljšali in otežili in se podali iz Zadnjice preko zavarovanih, izpostavljenih Kanjavških policah, poznanih pod različnimi imeni; drugo pogosto ime nosi po alpinistki »Pot Mire Marko Debelakove«. Prečenje po policah je tehnično zahtevnejše, ni za vrtoglave, na potrebnih in izpostavljenih delih je zavarovana z jeklenico. Pot je poznana kot sicer zahtevna, vendar tudi izjemna s svojo skoraj vodoravno prečko med kočama z pogledi nad Trento. Mimo Zasavske koče na Prehodavcih (zaprta) na vrh Kanjavca s sestopom na kočo nad Doličem (sestop  je v zgodnjem delu nekoliko strm) in na izhodišče.S takšno turo lahko v velikem slogu zaključimo poletni obisk gora.

Časovnica: Zadnjica – razcep pod Doličem (3h); Kanjavčeve police – Prehodavci (2,5h); Zasavska koča na Prehodavcih (zaprta) – Kanjavec (2h). Sestop preko Doliča (3-4h) nazaj do Zadnjice.

Skupna dolžina ture: 11 – 12h s počitki.

Povratek: predvidoma zvečer po 20:00 h

Oprema: Obvezna je čelada, priporočljiv je ferata komplet, čelna lučka, palice, primerna obutev za visokogorje, primena (in tudi topla) oblačila, malica in pijača iz nahrbtnika. Koče so že zaprte.

Zahtevnost ture: Zaradi dolžine ture, ki jo bomo izvedli v enem dnevu ter zavarovane in deloma izpostavljne poti zavarovane z jeklenico, je tura zelo zahtevna. Primernejša je za bolje pripravljenega pohodnika.

Odhod: v soboto, 05.10.2019 ob 04:00 (parkirišče Škofijske gimnazije Vipava).

Stroški: Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€).

Prijave (OMEJITEV NA 7 UDELEŽENCEV!) in več informacij do četrtka  03. 10. 2019: Anja Fabčič: a.fabcic@gmail.com ali tel. 040/370-559 ter Marko Puc: puc.marko@gmail.com ali na tel. 031/800-384