OBČNI ZBOR AO VIPAVA

V petek, 25. januarja, se je na vsem dobro znanem placu odvijal občni zbor vipavskega alpinističnega odseka. Bojda se niti najstarejši Vipavci ne spomnijo, kdaj je bil zadnji. Enkrat takrat, ko se je hodilo na morje še v območje današnje panonske nižine.

V uvodnem delu je načelnik Marko v sliki in besedi predstavil lansko sezono. Opravili smo skoraj tristo vzponov, prvo mesto si delita načelnik in Anja z 41 vzponi. Čestitke. Prisotni smo izvedeli tudi, da smo po kar nekaj letih dobili novo starejšo pripravnico. Spet Anja. In ne boste verjeli, Anja je sprejela dolžnost namestnice načelnika odseka. Anja, Anja, Anja. Fantje, a bomo pustili, da bo boljša od nas tudi v letošnji sezoni?

Po opravljenih formalnostih se je odvila 2. tradicionalna tekma članov AO Vipava. Ker je bila lanska tako nepozabna, jo je bilo potrebno ponovit. Ker smo zelo demokratičen odsek, smo fantje zmagi prepustili dekletom. V smeri, katero so strokovnjaki ocenili na 9a-, je bila daleč najhitrejša, najbolj odločna in najbolj pogumna Hana. V posebnem točkovanju, kjer se je zmagovalec moral čimbolj približati povprečnemu času vseh tekmovalcev, je blestela Anja. Člana komisije priznava, da sva ta pravila skrila pred tekmovalci. V glavnem zato, ker sva nesramna.

Ne moremo mimo Anjine akcije, ko je zbirala predloge za cilje v letošnji sezoni. Nekateri so bili bolj splošni, drugi zelo konkretni. Največkrat pa je bil omenjen zimski vzpon na Triglav. Vsi predlogi visijo na zelo vidnem mestu in upam, da bo do decembra večina njih prečrtanih.

Ob zaključku bi se zahvalil vodstvu PD Vipava za podporo v obliki piva, čipsa, bobi palčk in podobnih delikates. Potrebno pa je tudi pograjati letošnje udeležence alpinistične šole, saj sta se vabilu odzvala le dva. In Beštje tudi ni bilo na spregled.

Zapisal: Rok