JEZERSKI STOG (2040 m) & ADAM (2012 m ) in EVA (2019 m)

To so manj poznani vrhovi v Triglavskem narodnem parku, ki se dvigajo z Bohinjske strani Julijskih Alp nad Fužinarskimi planinami in Velim poljem. Ker nanje ne vodi markirana planinska pot, so manj obiskani, a ne ponujajo nič manj zadovoljivih razgledov na sosednje Ograde, Debeli vrh, Tosc, Mišelj vrh ter za njim pogleda na Triglav in itd. Pot bomo pričeli na pl. Blato, šli čez pl. Krstenic (1655 m) najprej na Jezerski Stog in nato še na Adama in Evo, nazaj se bomo vračali čez Lazovski Preval, na katerega nas najprej čaka ponoven vzpon slabih 200m in se spustili čez pl. V Lazu (1560 m) do izhodišča. Po poti je sicer še vidno precej podrtega drevja (posledica viharja), ki pa ne ovira preveč naše poti.  Vabljeni na prijeten, že jesenko obarvan pohod!

Odhod / povratek: Nedelja, 14. oktobra 2018 pred škofijsko gimnazijo Vipava ob 05:00h. Povratek domov v večernih urah.

Priporočljiva oprema: Osnovna planinske oprema  ter oblačila prilagojena vremenskim razmeram (za hladnejše temperature rokavice, kapa ter  za zaščita pred dežjem), palice, rezervna oblačila. Hrana in pijača zgolj iz nahrbtnika!

Zahtevnost ture: nezahtevna neoznačena pot.

Višinska razlika: 1150 m

Časovni okvir:  vzpon na Jezerski Stog 3h, na Adami in Evo  1,20h. Sestop čez Lazovšk preval 3,5h. Skupni čas ture je približno 8h.

Stroški: Razporedili se bomo po kombijih in si razdelili stroške prevoza. Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€).

Prijave sprejemamo do petka 12.10.2018: Anja Fabčič:  040/370-559/ a.fabcic@gmail.com.

V primeru slabega vremena bo tura skrajšana in prestavljena v november ali začetek decembra.