Triglav (2864 m) ODPOVEDANO!

Odpravljamo se na očaka, ki sliši na ime Triglav in je večini simbol narodne zavesti. Velja za nespornega prvaka slovenskih gora kar dokazuje tudi leta 1778 prvič osvojen vrh »štirih srčnih mož« (kar osem let pred M. Blancom). Pristopi nanj so iz vseh smeri zahteven zalogaj, a na vrhu je trud poplačan z imenitnim razgledom na vse strani neba.
Mi bomo svojo pot začeli na Rudnem polju na Pokljuki (v primeru sanacije doline Krme, v Krmi) in se mimo Vodnikovega doma, Konjskega sedla ter preko doma na Planiki v primeru dobrih vremenskih razmer vzpeli na vrh ter sestopili nazaj do Planike, kjer je predvidena nočitev. V kolikor prvi dan ne uspemo na vrh, opravimo z njim zgodaj zjutraj in se potem vrnemo na katerokoli izhodišče (opcija je čez Velsko dolino).
 
Časovnica: 6 – 7 h vzpon /  5 – 6 h sestop; skupaj 11 – 13 h

Oprema: Klasična za visokogorje z visokimi planinskimi čevlji. S seboj imejte rezervna in topla oblačila, vetrovko, sončno kremo, sončna očala, pokrivala, osebno prvo pomoč, osebno higieno, osebni in zdravstveni dokument, potrjeno PZS izkaznico. Hrana in pijača (v primeru sonca več) iz nahrbtnika.

Obvezen je samovarovalni trojček (čelada, pas, SV komplet). Možnost izposoje na PD.
Vodnikov dom (3h od izhodišča)  in dom Planika bosta odprti.
Prenočišče se plača v domu na Planiki, s potrjeno PZS izkaznico popust.

Zahtevnost ture: Pot je naporna, terja dobro fizično pripravljenost.

Odhod: V soboto, 23. septembra 2023 ob 4h v Vipavi (pri ŠGV), ob 4.30 v Sežani, prevoz z avtobusom. Prihod nazaj v Vipavo oz. Sežano v nedeljo, 24. septembra. Stroški se razdelijo na vse udeležence in znašajo med 25 – 35 € (odvisno od števila).

Število prijav je omejeno!
Prijave zbira
Marko – puc.marko@gmail.com/031800384(SMS) do torka, 19. septembra 2023.


Izlet vodijo vodniki PD Vipava, vsi VPZS.

Udeleženci se izleta udeležijo na lastno odgovornost!

V primeru izredne slabe vremenske napovedi si PD Vipava pridružuje pravico do spremembe/odpovedi izleta.