Mauro Corona, človek iz lesa in skale

Jernej Šček, predstavitev knjižnih prevodov in razmislek ob predvajanju dokufilma s podnapisi Zadnje Izpovedi

SPDT vabi v četrtek, 25. novembra 2021, v dvorano KRD Doma – Briščiki v Briščikih, na večer z naslovom Mauro Corona, človek iz lesa in skale. Prof. Jernej Šček bo predstavil prevod knjige Maura Corone Kot kamen v rečnem toku in podal svoja razmišljanja ob predvajanju filma Zadnje izpovedi / Confessioni ultime, ki ga je leta 2013 posnel Giorgio Fornoni. Film je opremljen s slovenskimi podnapisi. Tehnična pomoč Foto video Trst 80.

Začetek ob 20.00 uri. Obvezno je zeleno covidno potrdilo (green pass), zaradi omejenosti mest pa tudi predhodna rezervacija, na tel. št. 0039 040 413025 ali na email marina.pertot@gmail.com

Nekaj več o Coroni https://gorniski.si/program/mauro-corona-clovek-iz-lesa-in-skale/

Furlanski pisatelj, kipar in alpinist Mauro Corona v senci tragedije Vajont živi tako, kot govori in piše; divje in samoniklo, tekoče in dinamično kot deroča reka življenja, kaotično nedosledno, a s smislom, poljudno, a nikdar banalno, v bistvu prvinsko, naravno. Za videzom dobrega divjaka s strgano majico in piratsko ruto se skriva globoko čuječ in razgledan humanist, pravi »učitelj življenja«, nekakšen Rousseau za vsakogar, ki proti zablodam sodobnega sveta – poenotenju mišljenja in navad, kopičenju imetja, zasužnjevalni nedoletnosti, brezglavemu hitenju – ponuja alternativo esencialnega življenja, kulturo prehranske samooskrbe in energetske samozadostnosti, apologetiko fizičnega napora, dostojanstvo samote. Glasnik gorske kulture.