KRAŠKO PLANINSKO ORIENTACIJSKO TEKMOVANJE (KPOT) 2021

Datum in ura:nedelja, 20. junij 2021, zbor ob 9:00
Lokacija:Lovska koča Štanjel (Tupelče 40, 6222 Štanjel)
Kategorije:A – učenci (do vključno 6. razreda OŠ) B – učenci (do vključno 9. razreda OŠ) C – mladina (do vključno 20 let) D – člani (od 18 let) E – starejši (od 45 let) F – družine (najmanj eden od staršev oz. starih staršev in otroci do vključno 9. razreda OŠ)
Sestava ekip:Ekipe sestavlja od tri do pet tekmovalcev, izjemoma dovolimo tudi udeležbo dvočlanskih ekip, ki pa prejmejo 10 kazenskih točk.
Pogoji udeležbe:Prijavijo se lahko vse ekipe, tudi po več ekip istega PD oz. šole.
Prijave:
Postopek prijave:Do torka, 15. junija, prek spletne prijavnice: https://forms.gle/VJrwgY1voK559ZdZ9
Startnina in plačilo:Startnina je brezplačna.
Ostale informacije:
Možnost prehrane:Zagotovljen obrok po vrnitvi iz proge.
Odpoved tekmovanja:Tekmovanje bo potekalo v vsakem vremenu. V primeru slabše vremenske napovedi naj imajo tekmovalci s seboj primerno zaščito.
Oprema tekmovalcev:Ekipe morajo biti primerno opremljene za gibanje po terenu ne glede na vremenske razmere. Pravilnik zahteva visoko ali nizko pohodno obutev s podplatom iz narebričene gume za vse kategorije in prvo pomoč za kategorije C, D, E in F. Vsi tekmovalci potrebujejo zaščitno masko in eno razkužilo za roke na ekipo.
Potrebni tehnični in drugi pripomočki:Ekipe v vseh kategorijah potrebujejo kompas, pisalo in mobilni telefon, ekipe v kategorijah C, D in E pa še opremo za vrisovanje (šestilo, geotrikotnik, kalkulator).
Smer prehoda progeSmer prehoda proge je obvezno določena z vrstnim redom oštevilčenja KT.
Planinske izkaznice:Vsi tekmovalci morajo imeti s seboj planinsko izkaznico z nalepko za plačano članarino, veljavno v tekočem letu.
Pravila:Tekmovanje bo potekalo po Pravilniku lige ter Pravilniku POT, ki sta bila sprejeta 22. marca 2019 na 2. seji MK PZS (povezava).

VABLJENI!

Vodja tekmovanja: Tina Arh