Veliki Babanski Škedenj

Manj znani vrh se nahaja v južnem delu Kaninskega pogorja. Pot do njega vodi po nekdanji  neoznačeni mulatjeri. Prvi del poti se hodi v gozdu, preko travnate in skalnate poti do vrha, ki ga označuje majhen Aljažev stolpiček.  Vrh nam ponuja zanimive razglede po Kaninskem pogorju in po dolini Soče. Ob poti je veliko sledi še prve svetovne vojne. Po spustu z vrha se bomo do vozil nazaj vračali čez pode. Med Velikim in Malim Babanskim Škednjem bomo zavili na sedlo med njima in z možici označeni poti ter deloma ohranjeni mulatjeri prečili pode do markirane poti za Kanin.

Časovni okvir: B postaja Bovec do vrha 3,5h hoje ter sestop 2,5h. Skupen čas hoje 6h.

Zahtevnost ture: zmerno zahtevna (brezpotje)

Odhod: Sobota 28.07. ob 4:30h, parkirišče Škofijske gimnazije Vipava

Povratek: najkasneje do 17:00h.

Priporočljiva oprema: poleg osnovne planinske opreme (oblačila prilagojena vremenskim razmeram, pohodni čevlji, palice, rezervna oblačila) je zaradi ponekod neuhojene visoke trave ter kopriv priporočljivo imeti dolge hlače. Hrana in pijača zgolj iz nahrbtnika (na poti ni koč)!

Stroški: Razporedili se bomo po kombijih in si razdelili stroške prevoza. Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+7€).

Prijave: Anja Fabčič: a.fabcic@gmail.com ali na tel. 040/370-559 do vključno četrtka, 26. julija 2018.