SKUPAJ V HRIBE S PZS IN HERVISOM!

Za vse izkušene pohodnike smo skupaj s Hervisom in Planinsko zvezo Slovenije pripravili ferato GRADIŠKA TURA, ki bo v soboto, 4. junija 2022.

Šli bomo po stari (Furlanova) in novi (Otmarjeva) poti do vrha!

Več o izletu in prijavnico najdeš na: www.hervisgetmovin.si/ferata-gradiska-tura/

Pohiti, mesta so omejena!

Izlet ni namenjen začetnim pohodnikom.

SE VIDIMO!

Novoletni Plaz in Otmarjev pohod

Sporočamo, da bo letošnje tradicionalno novoletno srečanje na Plazu, ko smo vam člani društva postregli s toplim čajem, odpadlo oziroma brez postrežbe.
Žal trenutne epidemiološke razmere tudi ne dopuščajo organizacije vsakoletnega pohoda po Otmarjevi poti, ki je običajno potekala v začetku januarja.
A ker je zanimanje za to pot zelo veliko, bomo skušali organizacijo prenesti na mesec marec ali april, ko upamo, da se bodo razmere vsaj malo ustalile.
Do takrat pa pridno nabirajte višinske in dolžinske metre, saj kmalu po novem letu izdamo letni plan izletov na katerih se nam boste lahko pridružili, seveda spet pod določenimi pogoji.

V tem času poskrbite, da poravnate članarino za tekoče leto 2022.
Vse o članarini si lahko preberete na strani – https://clanarina.pzs.si/
Vedno so vam informacije tudi na voljo na spletni strani pod zavihkom “članarina” na levi strani.
Lahko se včlanite preko spletnega portala PZS ali pa fizično po novem letu v Hair Studiu Simon, Ulica Vojana Reharja 4, Vipava ali pa na občnem zboru, ki bo tekom leta.

Hvala vam za razumevanje in srečno do naslednjega snidenja!

PREPOVED OBISKOVANJA POTI IN PLEZALIŠČ

Zaradi preventive v širjenju korona virusa je Civilna zaščita Vipava PREPOVEDALA uporabo obeh zelo zahtevnih poti na Gradiško Turo, torej FURLANOVO pot in OTMARJEVO pot!
PREPOVEDANA je tudi uporaba obeh plezališč znotraj našega društva – VIPAVA (območje Ture) in BELA!
Ukrep velja od dne, 21. 3. 2020 do preklica!

Prosim, da ukrepe spoštujete in se jih držite ter za rekreacijo in sprehode uporabljate lažje poti v naši okolici, ki jih tudi sicer ne manjka.
Izbirajte poti, ki niso množično oblegane in v kolikor naletite na večje število ljudi upoštevajte varnostno razdaljo (1,5m).

Hvala!
Skupaj bomo zmogli!