Soriška planina in Možic

Sobota,  19. marca 2016 je bila sončen dan. Veliko stvari se je ta dan dogajalo v Sloveniji in še kje.  Vsi nismo odšli fizično v Planico (smo pa tekom dopoldneva izvedeli vse »nujno« o dogodkih pod Poncami …). Pet  Vipavcev se nas je ob 6. uri odpravilo proti Soriški planini. Naša skupinica se je ob živahnem smučišču odpravila proti dve uri oddaljenemu Možicu. 1602m visok vrh ne slovi brez pomena za enega najbolj razglednih vrhov pri nas. Čudovit razgled nam je odprl svet spodnjih Bohinjskih gora z Julijskimi  Alpami,  s Karavankami in Kamniško Savinjskimi Alpami vred. Pogled za bogove v enem dosegu. Zasnežena pokrajina je privabila še nekaj turnih smučarjev. Mi smo ob sestopu v enkratnih razmerah prišli do izhodišča in ob 15. uri bili nazaj v Vipavi.

Lep dan, ki ga želim vsem, ki se odpravljate v gore.

 

Vabilo na izlet: Soriška planina in Možic 1603m

Opis poti: Lahka pot nas bo vodila iz parkirišča na Soriški planini mimo Litostrojske koče, ob smučišču, na sedlo med Lajnarjem in Slatnikom. Tu nam bodo pogledi zbežali čez Primorske hribe vse do morja. Na sedlu bomo zavili desno proti Slatniku in kmalu za tem bomo tudi uzrli naš tokratni cilj Možic.
Omenjena (krožna) pot nudi razglede tudi proti Kamniško-Savinjskim Alpam vse do Julijcev.

Kdaj? Sobota, 19. 3. 2016

Odhod iz glavnega trga v Vipavi, ob 6.00

Oprema: Visoki pohodni čevlji, vetrovka/shell, kapa, rokavice, topla oblačila, rezervna oblačila za preobleč, komplet PP, osebna, zdravstvena in planinska izkaznica, zaščita pred soncem, pohodne palice in odvisno od razmer tudi dereze in cepin. Dovolj tekočine, hrana iz nahrbtnika. Koča na Soriški planini (izhodišče oz. cilj) je odprta.

Časovnica: čas vzpona je 1h 30min odvisno od snežnih razmer, čas sestopa 1h 15min.

Višinska razlika: 323m.

Stroški: Stroške prevoza si bomo razdelili po avtomobilih.

Prijave in informacije: Prijave se zbirajo do četrtka, 17. 3. 2016 – Oton – 031 542 893
V primeru izredno slabega vremena bo izlet prestavljen na drugi termin oz. bo odpovedan.

(Vsak posameznih hodi na lastno odgovornost.)

Možic 1603