POT Vipava 09 poročilo

No pa smo jo končno zaključili. Orientacijsko tekmo v organizaciji PD Vipava. Tekma, ki je bila 3. krat prestavljena, je končno pod streho.

V petek zvečer sem postavil polovico proge, v soboto zjutraj, pred tekmo, pa se preostalo polovico. Na tekmi je sodelovalo 5 ekip iz 3 društev (Nova Gorica, Ajdovčina in Vipava). Zbrali smo se ob 8:30 ob 9:00 je na pot šla prva ekipa in nato z razmakom 5. min še preostale 4.

Trasa je potekal med Vipavo in Podnanosom. Začela je na parkirišču pod Turo in šla po poti do Miklava in se spustila za streliščem k avtocesti in nato pod pobočjem nazaj do Gradišča. B kategorija je hodila v opisani smeri, C in D pa v obratni. Obe kategoriji so imeli 2. živi točki, na kateri so ekipe odgovarjale na vprašanja. Pa eni točki so prepoznavali gore iz slik na drugi pa gradili čimvišjega kamnitega možica.

Tekmovanje smo zaključili od 13:30 z razglasitvijo rezultatov. V kategoriji B in D ni bilo konkurence.

Rezultati:

B kategorija: 1. mesto — Kamikaze — PD Nova Gorica

C kategorija: 1. mesto — Divji buldožerji — PD Ajdovščina

2. mesto — Mi trije Vipavci — PD Vipava

3. mesto — Hudobni oblački — PD Nova Gorica

D kategorija: 1. mesto 38283 — PD Vipava

Skupni rezultati se spremljajo na naslednji strani POVEZAVA.