Tradicionalne Plezalske Destinacije

 

Ja, ko mraz ali pa vročina malo popusti pridejo na vrsto TPD. Taki najbolj poznani sta Paklenica in Arco. Obe sem pred cca. 8 leti prvič obiskal z Markotom in jih od takrat obiskal še ene 10x v različnih zasedbah.

V aprilu sva z Petro obiskala Arco. Ta vikend 18-19-20 april pa smo se v Paklenico odpravili Aljoša (DEŠ),Jernej (AO Nova Gorica) ter Dejan in Tine (AO Vipava).

Anič Kuk

Ja Aljoša je bil v Pakli prvič tako da ga je bilo treba krstit. Se je pa od takrat, ko smo bili ostali prvič v Paklenici nekaj stvari spremenilo. V Titovem bunkerju sedaj končujejo z delom…

Naj večja sprememba pa je bila, da sploh ni bilo gneče v stenah prvič pa sem opazil, da je bilo več plezalcev v kanjonu v plezališču kot v steni???!!! Pa še večina teh je bilo Hrvatov saj baje da je to sedaj na Hrvaškem penjanje inn in so za plezalne šole v Zagrebu čakalne vrste.

A ja drugače sva plezala prvi dan, ker je bilo še malo mokro v Stupu kombinacijo Samo malo + Ona ljubi rok + Brid za mali čekić in kombinacijo Utopija 85 + Domžalska. V nedeljo pa smo se skupaj splezali najdaljšo smer v Paklenici 355m J Infinito.