Stenar (16. julij 2017)

Najbolj predanim pohodnikom ni bilo težko zgodaj vstati in se zbrati, zdaj že na dobro poznani lokaciji v Vipavi ob 04:30h. Le pet minut kasneje smo startali z dvema kombijema, ki smo ju na poti do Solkana napolnili. Zadali smo si izhodišče iz Zadnjice čez Luknjo na tehnično zahtevnejši Bovški Gamsovec s spustom na Kriške pode z zadnjim vzponom na Stenar. Pohod smo pričeli ob 07:00h in spremljal nas je lep, dokaj jasen, a za julijske temperature kar hladen dan, zaradi česar se nismo predolgo ustavljali na vrhovih. A veličastnih razgledov po poti in iz vrhov se pač ne da pozabiti, 360° razgleda na sosednje stene bližnjih in oddaljenih gora, ko so se nam ponujale za obiske, enim Dolkova Špica, Škrlatica, drugim Cmir, Rjavina, Triglav s severnim ostenjem, spet tretjim bližnji Razor in Križ; Dolina vrat in Trenta…itd.

Spustili smo se mimo Pogačnikovega doma na Kriških podih nazaj do vozil v Zadnjici, kjer smo bili že ob 17h. Zlato uro rezerve smo se pozabavali med tem ko je član ekipe ponovil vajo in se vrnil po pozabljen fotoaparat, ki ga je čakal nekje pod kočo.

Ob 21h smo se vrnili v Vipavo z napolnjenimi baterijami za…? -nekaj novega 😉

(Anja Fabčič, Marko Puc)