PRŠIVEC (1761m)

Pršivec, ki spada med najlepša razgledišča Julijskih Alp še posebno zažari v jesenskem času, ko tu gorijo nešteti zlati macesni. Relief okolice Pršivca je precej razgiban ter kraškega značaja, saj je tu več globokih brezen in jam.

KDAJ in KJE?
V soboto, 21. oktobra 2017 ob 5h s parkirišča Škofijske gimnazije v Vipavi.

S KOM?
Razporedili se bomo po kombijih in si razdelili stroške prevoza.
Člani PD Vipava plačajo samo stroške goriva, nečlani pa še sorazmeren del najema kombija (strošek goriva+8€).

TURA:
Stara Fužina – Kosijev dom na Vogarju – koča na planini pri Jezeru – planina Viševnik (Bregarjevo zavetišče) – Pršivec – Kosijev dom na Vogarju – Stara Fužina

OBVEZNA OPREMA:
Visoki pohodni čevlji, palice (po presoji), oblačila primerna vremenskim razmeram, rezervna oblačila, osebna prva pomoč, potrjena planinska, zdravstvena  ter osebna izkaznica, hrana in pijača iz nahrbtnika (koče bodo zelo verjetno odprte, a ni zanesljivo).

PRIJAVE:
Na puc.marko@gmail.com ali na 031/800-384 (v večernih urah) do vključno srede, 18. oktobra 2017!

V primeru zelo slabe vremenske napovedi bo izlet prestavljen ali odpovedan.

Kam? Na ČRNO PRST (1844m)

Vrh spada v sklop Spodnjih Bohinjskih gora. Ime je Črna prst dobila po flori, ki jo je precej tako na južnih kot severnih pobočjih in po črni prsti, ki jo še najdemo tik pod vrhom. Razgled z vrha se nam odpira na Primorsko stran, v Baško grapo ter proti Gorenjski, kjer slovijo Bohinj in najvišji vrhovi Julijskih Alp.

KDAJ in KJE?
V nedeljo, 8. oktobra 2017 ob 4:50 s parkirišča Škofijske gimnazije v Vipavi.

S KOM?
Razdelili se bomo po osebnih avtomobilih in se odpeljali do železniške postaje v Novi Gorici od koder nas bo zapeljal vlak. Vlak ima štart 5:28 in prosim za točnost. Cena vlaka bo okrog 10€ v obe smeri.

TURA:
Do Podbrda nas bo pripeljal vlak. Nato sledi vzpon proti sedlu Suha in nato na vrh, kjer stoji dom Zorka Jelinčiča. Sestopili bomo preko sedla Suha na gorenjsko stran, in sicer mimo Orožnove koče na planini za Liscem v Bohinjsko Bistrico kjer bomo vstopili ponovno na vlak in se odpeljali proti Novi Gorici.

PREDVIDEN PRIHOD: 19.30

OBVEZNA OPREMA:
Visoki pohodni čevlji, palice (po presoji), oblačila primerna vremenskim razmeram, rezervna oblačila, osebna prva pomoč, potrjena planinska in zdravstvena izkaznica, hrana in pijača iz nahrbtnika (koče bodo zelo verjetno odprte, a ni zanesljivo).

ČASOVNICA:
Podbrdo – Črna Prst (3h30min)
Črna Prst – Bohinjska Bistrica (3h45min)

PRIJAVE:
Na puc.marko@gmail.com ali na 031/800-384 (v večernih urah) do vključno ponedeljka, 2. oktobra 2017!

V primeru zelo slabe vremenske napovedi bo izlet prestavljen ali odpovedan.