Tofana di Mezzo (3244m) & Tofana di Rozes (3225m)

Tofane so gorska skupina v Dolomitih severne Italije, zahodno od Cortine d’Ampezzo in pokrajine Belluno. Večina Tofan leži v naravnem parku Parco Naturale delle Dolomiti d’Ampezzo. Tofana di Mezzo je tretji najvišji vrh v Dolomitih za Marmolado (3343m) in Antelaom (3262m). Razgled z njih seže širom Dolomitov kjer izstopa Marmolada s svojim ledenikom.

Prvi dan se bomo povzpeli na Tofano di Mezzo po izjemno zahtevnih ferati Giuseppe Olivieri ter ferati Gianni Aglio. Spanje je predvideno v koči Dibona, ki leži na 2083m.
Drugi dan nas čaka še Tofana di Rozes po izjemno zahtevni ferati Lipella.

KDAJ? 1. – 2. julij 2017

KJE? Škofijska gimnazija Vipava ob 3h, mejni prehod Vrtojba 3.30

OBVEZNA OPREMA:
Pohodni čevlji z dobrim oprijemom v skali, ferata komplet (čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet), kratka zanka + vponka ali komplet (popkovina za počitek), sončna krema, pokrivalo proti soncu, rezervna oblačila, topla oblačila, potrjena članska izkaznica PZS za tekoče leto, osebni dokument, zdravstvena kartica.
Hrana in pijača (polno tekočine) iz nahrbtnika, možnost tudi v koči.

PRIJAVE:
Tura je zelo zahtevna in obsega dobro fizično kondicijo in moč v rokah.
Prijave pri Marku Pucu (031/800-384 v večernih urah ali na puc.marko@gmail.com do vključno torka, 27. junija 2017!
Število prijav je omejeno na 13 udeležencev.

Stroške prevoza si bomo razdelili, nečlani PD Vipava doplačajo tudi sorazmerni delež najema vozila. Spanje s polpenzionom v koči je 55€.

Turo vodijo vodniki PZS:
Jurij Nabergoj
Jernej Šček
Marko Puc

V primeru izredno slabe vremenske napovedi si Planinsko društvo Vipava pridružuje pravice do odpovedi ali spremembe plana.

Planinski tabor Jezersko 2017

Lepo vabljeni na planinski tabor, ki bo letos potekal od 22.7. do 29.7.2017 na Jezerskem!

Vpisnina za taborjenje se bo pobirala 23.6. in 24.6.2017 od 19.00 do 21.00 v Stari šoli (Trg Pavla Rušta 6, 5271 Vipava) v 2. nadstropju, v prostorih PD Vipava.

Cena taborjenja:
Otroci: 80€ (do zaključka osnovne šole)
Ostali: 100€

Odbojka na Jezerskem 2006 (Foto: Marko Puc)

Dodatne informacije:
Špela Fabčič
GSM: 031 218 298
spelafabcic@gmail.com

Izlet v neznano

Po enotedenskem zamiku smo izlet v neznano izvedli v soboto, 27. maja 2017. Osem odločnih planincev in planink se je zjutraj ob 5.30 dobilo na parkirišču Škofijske gimnazije v Vipavi in odšlo s kombijem v enim znano ter drugim neznano lokacijo. Ko smo se v Mežici ustavili na kavi, je bilo hitro jasno, kakšen bo cilj – seveda, gremo na Peco pogledat kralja Matjaža. Na izhodišču smo začeli z obilico dobrot gospe Majde, ki je ponudila domače piškote. Ni bilo težko začeti. Z vrha Šteng smo jo ubrali po nemarkirani poti, ki poteka ves čas po avstrijski strani meje. Spremljali so nas lepi razgledi na Uršljo goro ter na Smrekovec. Pravi užitek je bil vzpon skozi macesnov gozd, ki smo ga vsi navdušeno občudovali. Na slovensko-avstrijski meji oziroma sedlu smo zagledali prvič naš cilj – najvišji vrh Pece (Kordeževa glava). Na vrhu smo v družbi planinskih kavk jedli dobrote iz nahrbtnikov in občudovali pokrajino – vse od Uršlje gore, Smrekovca, Krofičke, Ojstrice, Planjave, Brane do Rink. Sestopili smo po klasičnem pristopu, mimo doma na Peci, kjer smo si ogledali še votlino kralja Matjaža ter s prijetnimi občutki odkorakali v dolino do izhodišča.

IZLET V NEZNANO

V soboto 20.05.2017

Imaš željo po gorskem obisku v kopnih razmerah? Ob pomoči domačega vodnika, ki nam bo pomagal ob hoji približat nam bolj oddaljeni svet; vas tokrat peljemo po manj znani, deloma tudi nemarkirani poti.

Izlet ni zahteven.

Odhod ob 05:30h izpred Škofijske gimnazije v Vipavi

Predviden prihod v večernih urah.

Čas hoje: 3,5h vzpona, 2h sestopa. Skupni čas hoje 5,5h.

Višinska razlika: 1130m

Oprema: pohodni čevlji, palice, topla oblačila in rezervna oblačila.

Pijača in malica iz nahrbtnika. Po želji možnost kosila v koči.

Stroški: člani PD Vipava krijejo le stroške prevoza, ostali tudi najem kombija.

Rezervacije do četrtka, 18. 5. 2017:

Anja Fabčič: 040370559/a.fabcic@gmail.com in

Marko Puc: 031800384/puc.marko@gmail.com

V primeru slabe vremenske napovedi bo izlet prestavljen na drugi termin.